Program Stypendiów Pomostowych PDF Drukuj Email

Fundacja Edukacyjna Przedsiębiorczości wraz z Polsko-Amerykańską Fundacją Wolności oraz Narodowym Bankiem Polskim, Fundacją PZU, Fundacją BRE Banku, Fundacją BGK im. Jana Kantego Steczkowskiego, Akademią Szkoleń i Kompetencji, Fundacją Wspomagania Wsi przy współpracy Agencji Nieruchomości Rolnych, oraz koalicją lokalnych organizacji pozarządowych ogłasza  X edycję Programu Stypendiów Pomostowych

W roku akademickim 2011/2012 czekają na Was stypendia w wysokości 500 zł miesięcznie, które będą wypłacane przez 10 miesięcy.

Ten program jest dla Ciebie, jeżeli spełnisz następujące warunki:

• jesteś zdolny, ambitny i chcesz kontynuować naukę na wyższej uczelni,
  • zdasz dobrze maturę w bieżącym roku szkolnym (stypendia będą przyznawane na podstawie konkursu świadectw maturalnych),
  • zostaniesz przyjęty na stacjonarne (dzienne) studia magisterskie w polskich państwowych uczelniach, realizowane w trybie jednolitym lub dwustopniowym,
  • mieszkasz na wsi lub w mieście do 20 tys. mieszkańców,
  • w Twojej rodzinie dochód na osobę nie przekracza 970 zł netto, lub 1109 zł netto, gdy członkiem rodziny jest dziecko legitymujące się orzeczeniem o niepełnosprawności,
Więcej informacji na stronie: http://www.stypendia-pomostowe.pl/program_stypendiow_pomostowych.html