ZAPRASZAMY NA GALĘ PDF Drukuj Email

gala_orkiestr_detych_2011_mW najbliższą niedzielę - 12 sierpnia o godzinie 13.30 w Parku Wiejskim w Brzózie Królewskiej rozpocznie się Gala Orkiestr Dętych z regionu Podkarpacia i Lubelszczyzny.

Tegoroczny przegląd uświetnią występy  ośmiu orkiestr reprezentujących takie  miejscowości jak Brzóza Królewska, Niedrzwica Kościelna, Aleksandrów, Biszcza, Grodzisko Dolne, Kuryłówka i Tryńcza. Występy zespołów oceniane będą przez specjalnie do tego celu powołaną komisję artystyczną.

Nim orkiestry zaprezentują swój repertuar,  na scenie Parku Wiejskiego wystąpią grupy taneczne działające przy Zespole Szkół w Brzózie Królewskiej.  W uroczystości weźmie udział również miejscowy zespół śpiewaczy „Brzozaki” funkcjonujący przy Kole Gospodyń.
W przerwach między koncertami  można będzie podziwiać pokazy sprawności strażackich. Nie zabraknie konkursów i zabaw dla dzieci oraz atrakcji dla całej rodziny.

Zwieńczeniem imprezy będzie wieczorna zabawa taneczna przy dźwiękach  grupy No Name.

Patronat honorowy nad uroczystością objęli Poseł na Sejm RP - Zbigniew Rynasiewicz, Poseł na Sejm RP - Jan Bury, Wojewoda Podkarpacki Małgorzata Chomycz-Śmigielska, Marszałek Województwa Podkarpackiego – Mirosław Karapyta, Starosta Powiatu Leżajskiego – Jan Kida, Wójt Gminy Leżajsk – Krzysztof Sobejko.

Organizatorzy imprezy- członkowie Stowarzyszenia Rozwoju Wsi Brzóza Królewska serdecznie zapraszają wszystkich miłośników dobrej zabawy. Gwarantują niezwykłe widowisko muzyczne i liczne rozrywki plenerowe.

dm-RCWX